Pianoles in arnhem

Woon jij in Arnhem of in de buurt van Arnhem en wil jij graag pianoles? Ik kan je piano leren spelen. Ik geef pianoles bij mij thuis in de wijk Sint Marten.
3
robert-lanting

over de pianoleraar

Pianoles van Robert

Mijn naam is Robert Lanting (1991). Ik ben een muzikant, componist en pianoleraar die woont in de wijk Sint Marten in Arnhem, vlakbij het Sonsbeek Park. Vanuit mijn huis geef ik pianoles.
3

pianoles op jouw manier

mijn lesmethode

Het belangrijkste bij mijn pianolessen is dat de leerling plezier heeft in het leren spelen van de piano. Muziek maken is een manier van zelfuiting en dat leer je spelenderwijs. Met beginnende leerlingen start ik met een lesboek met simpele liedjes. Hierdoor leert de leerling meteen noten lezen en de piano bespelen.

Al snel is de leerling op een niveau om andere muziek te spelen. Dan gaan we samen op zoek naar muziek die de leerling leuk vindt en tegelijkertijd uitdagend maar niet te moeilijk is. Dit gaat van klassieke muziek tot popmuziek uit de top charts. Het gaat mij erom dat de leerling het leuk vindt om te spelen en haar/zijn muzikaliteit er mee ontwikkeld.

Naast bladmuziek maak ik ook vaak filmpjes waarin ik lessen uitleg of liedjes op de piano voorspeel. Op deze manier weet de leerling waar zij/hij thuis mee aan de slag kan.

pianoles

Plezier staat bij het piano leren spelen voorop.

3

muziek spelen is brain training

pianoles

voor jong en oud

Veel volwassenen zijn bang dat ze te oud zijn om te beginnen met pianoles. Maar, zoals het oude spreekwoord luidt: “Je bent nooit te oud om te leren.” Onze hersenen blijven tot op hoge leeftijd flexibel, wat betekent dat je tot hoge leeftijd iets nieuws kunt leren, zoals piano leren spelen. 

Om het nog gekker te maken: er zijn zelfs studies die uitwijzen dat muzikale training (of: piano leren spelen) de hersenstructuur kan veranderen en beter laten functioneren.  Het kan ook een positieve invloed hebben op je lange-termijn geheugen. Muzikanten neigen mentaal alerter te zijn. 

Ik heb zelf redelijk wat volwassenen en zelfs bejaarden les gegeven. De volwassen leerlingen die met geduld regelmatig kort oefenen gaan snel vooruit!

pianoles-voor-jong-en-oud

Ook u kunt piano leren spelen.

3

Leer piano spelen in 20 uur (elke dag 10 minuten)

Hoe lang duurt het voor ik piano kan spelen?

Het duurt jaren om een professionele pianist te worden. Er zijn zoveel dingen te leren en je kunt zulke technisch ingewikkelde dingen leren, dat ram je gewoon niet even in een paar pianolesjes. 

Gelukkig duurt het niet zo lang om de basis onder de knie te krijgen. De onderzoeker Josh Kaufman heeft onderzocht dat je de basis van een skill, zoals piano leren spelen, in twintig uur onder de knie kunt krijgen. In de video hiernaast legt Kaufman daar meer over uit en laat hij zien dat hij in twintig uur de ukelele heeft leren bespelen.  

Twintig uur betekent elke dag 10 minuten oefenen, drie maanden lang. Dus na drie maanden pianoles heb je een goede basis onder de knie. Dit is nog korter als je de pianolessen er bij optelt.

3

“maar… ik ben niet muzikaal,

Ik kan geen

noot lezen”

piano-spelen

De wil om piano te leren spelen is het belangrijkst.

Dat is een zin die ik heel vaak gehoord heb als ik met mensen spreek over muziek maken. Veel mensen hebben de stille wens om een muziekinstrument te leren bespelen, maar durven het niet aan omdat ze bang zijn dat ze niet muzikaal zijn. Veel mensen hebben op jonge leeftijd pianoles gehad, maar zijn gestopt omdat andere dingen belangrijker werden, of omdat de pianolessen niet waren wat ze hadden verwacht. 

Maak je geen zorgen! De tijd van strenge leraren die teleurgesteld zijn als hun leerlingen niet doen wat ze opgedragen wordt is gelukkig (grotendeels) voorbij. We hoeven niet meer op de blokfluit te beginnen, of Altijd Is Kort Jakje Ziek te leren spelen. Al vrij snel kunnen we aan de slag met muziek die we zelf leuk vinden om te spelen op de piano.

Het enige wat je moet hebben is een verlangen om piano te leren spelen. Als je dat graag wilt en je hebt lol in het oefenen, gaat de rest vanzelf. Daarbij komt nog eens dat noten lezen iets heel anders is dan muzikaal zijn. Als je van muziek houdt, ben je in mijn ogen muzikaal. 

3

pianoles betalen met gelrepas

pianoles Betaalbaar

voor iedereen

Het leven wordt steeds duurder, wat onder andere het gevolg heeft dat pianolessen minder goed betaalbaar worden. Er gaat al genoeg geld naar energie, eten, kleding voor de kinderen en andere vaste lasten. Omdat ik het belangrijk vindt dat iedereen toegang heeft tot goede pianolessen, ben ik als partner aangesloten bij de Gelrepas. Dit betekent dat je de pianolessen als pashouder volledig van het Gelrepas saldo kunt betalen. 

Zo hebben jij of je kind alsnog toegang tot goed muziekonderwijs.

 

3
gelrepas

Als Gelrepas partner kan het saldo bij mij aan pianolessen worden besteed.

Wat kost pianoles in arnhem, oosterbeek en doorwerth?

Tarieven

Jonger dan 21 jaar (0% BTW)
 • Proefles van 30 minuten: € 25 (eenmalig) 

Maandtarieven

 • Wekelijks 20 minuten les: € 60 p/md
 • Wekelijks 30 minuten les: € 90 p/md
 • Wekelijks 45 minuten les: € 135 p/md
 • Eens per twee weken 30 minuten les: € 45 p/md
 • Eens per twee weken 45 minuten les: € 60 p/md
21 jaar en ouder (21% BTW)
 • Proefles van 30 minuten: € 30,25 (eenmalig) 

Maandtarieven

 • Wekelijks 20 minuten les: € 72,60 p/md
 • Wekelijks 30 minuten les: € 108,90 p/md
 • Wekelijks 45 minuten les: € 163,35 p/md
 • Eens per twee weken 30 minuten les: € 54,45 p/md
 • Eens per twee weken 45 minuten les: € 72,60 p/md
3
piano-toetsen

Aanmelden proefles

Meld je nu aan

Bellen of appen mag ook: 06 20 80 93 42